Select Page

De snelle vegetariër: aubergine kokoscurry met teriyakisaus en kikkererwten

Over dit recept:

Als Robert de volgende ochtend wéér tegen me zegt: ‘Ik heb toch zo lekker gegeten gisteravond’, is het een teken dat ik echt iets goeds heb bedacht. Met de groente-sides erbij maak je indruk, maar de aubergine-kokoscurry is op zichzelf ook een verrassend doordeweeks hoofdgerecht. Geef er dan gewoon een berg beetgaar gekookte broccoli met peultjes of sugar snaps en tuinerwten bij. Of kook bloemkoolroosjes beetgaar en roer op het laatste moment verse groene zeewiersalade (koelvak supermarkt bij de vis) en cashewnootjes erdoor.

Compleet menu binnen half uurtje gemaakt:
Heerlijk met de ‘Spruitjes met gojibessen’ (pag. 60 kookboek De Snelle Vegetariër) + ‘Japanse salade met komkommer en zeewier’ (pag. 52 kookboek De Snelle Vegetariër)

Aantal personen:

3-4

Bereidingstijd:

10 minuten + 20-25 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 1 grote aubergine
  • 4 eetl. teriyakisaus
  • 3 eetl. sherry
  • 4 eetl. wokolie (gearomatiseerde met
  • sesamolie)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje quorn
  • 165-200 ml kokosroom
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 240 gr)
    handje vers basilicum

Zo maak je het:

Stap 1:

Snijd de aubergine in de lengte doormidden daarna in dunne parten (dat staat straks leuk). Doe de aubergineparten in een braadslede, besprenkel ze met de teriyakisaus, de sherry en de olie en hussel goed door elkaar. Zet 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 2:

Hak ondertussen de ui fijn, plet de knoflook en snijd hem in reepjes. Bak de ui en de knoflook met een scheutje olie in een wok of hapjespan zachtjes aan, bak de quorn even mee en zet de pan weg.

Stap 3:

Maak de groente klaar.
Doe de aubergineparten met aanhangend vocht bij de uien en quorn en voeg de ko- kosmelk en de uitgelekte kikkererwten toe. Laat even pruttelen en proef. Voeg eventueel nog een scheutje teriyakisaus toe. Doe in een schaal en roer op het laatste moment het gehakte basilicum erdoor.